Prizden internet!

Prizden internetin avantajları!

Wi-Fi etrafımızı iyice sardı ama prizden elektrik dağıtımı da çok iddialı geliyor! İşte nedenleri...

Bugünlerde neredeyse herkesin evinde kablosuz ağ bulmak mümkün. Bu yüzden prizden ağ bağlantısı kurmanın eski bir yöntem olduğunu düşünebilirsiniz. Ama prizden ağın hala birçok avantajı var. Özellikle basitliği ve güvenilirliği bakımından Wi-Fi'a göre iyi yönleri bulunuyor. Buna karşın bu teknoloji Wi-Fi ağının yerini almaktansa daha çok ona destek oluyor.


Powerline networking nedir?

Temelde kabloları gizli olan bağlantılara Powerline network adı veriliyor. Odanızdaki televizyona, içeri odadaki modemden kablo çekmek yerine, Powerline adaptörlerle prizden bağlantı sağlanabiliyor.

Bir Powerline cihazı aldığınızda, içinden iki Powerline adaptörü ve iki kısa ethernet kablosu çıkıyor. Bir kabloyu modeminize ve adaptörlerin birine bağlıyorsunuz. Sonra bu adaptörü en yakın prize takmanız gerekiyor. Bundan sonra ise televizyon ile onun yakınındaki priz arasında aynı işlemi ikinci kablo ve ikinci adaptör ile tekrarlıyorsunuz.

Ve işte bu kadar. Adaptörler birbirlerini otomatik olarak algılıyor (sürücülere ve uzun ayarlamalara gerek olmadan) ve veriler duvarların içindeki elektrik kablolarından akıyor. 2001 yılında HomePlug Powerline standardı ilk ortaya çıktığında, veri hızı yalnızca 14Mbps'ydi. Ama günümüzün Powerline ürünleri Gigabit seviyesinde veri alışverişi yapabiliyor.

H. Hüseyin Öztürk Haberi

 

Paylaş: