Gördüğünüz her habere inanmayın

İnternet, sunduğu geniş bilgi kütüphanesine karşın, acaba her zaman doğru bilgiyi içerisinde barındırıyor mu? Elbette ki hayır... Bu nedenle internette bir konu hakkında bilgi sahibi olmak isteyen kullanıcıların, yalan ile gerçeği birbirinden bir şekilde ayırt etmesi gerekiyor.

Belirli zamanlarda interneti kasıp kavuran bu unutulmaz internet yalanlarından bazıları, bugün bile insanları kandırmayı başarıyor. Kendi kendinize sorun: Acaba ben olsam bu haberlere gerçekten inanır mıydım?"

İkiz kulelerin tepesinde son poz

Bu resmi mutlaka daha önce görmüşsünüzdür. İnternette bir anda yayılan bu korkunç fotoğraf, iddiaya göre ABD'deki Dünya Ticaret Merkezi binalarına yapılan korkunç saldırıdan hemen önce çekilmişti. Yıkıntının arasında bulunan bir fotoğraf makinesi, bu fotoğrafın ortaya çıkmasını sağlamıştı.

Hemen herkes bu fotoğrafın gerçek olduğuna inandı. Ama şüphelenenler uçağın yanlış yönden geldiği ya da sıcak havada bu adamın neden böyle giyindiği gibi detaylara dikkat çekti.

Ve gerçek sonunda anlaşıldı. Fotoğraftaki adam bir Macar turist olan Peter Guzli ve bu fotoğrafı, arkadaşlarına şaka yapmak amacıyla bilgisayarda hazırlamıştı. Tek amacı arkadaşlarına şaka yapmak olan bu adam, bir anda tüm dünyaya yayılan fotoğraf nedeniyle herhalde çok şaşırmış olmalı...

Paylaş: