En iyi 5 VPN alternatifi!

VPN, Sosyal medya yasağı ile iyice hayatımıza girdi... Peki ama hangi VPN hizmetini seçeceksiniz?


VPN'ler internette gizliliğinizi korumak ve aynı zamanda erişimi kısıtlı web sitelerine ulaşmak için harika araçlar. İyi bir VPN'in özellikleri arasında sunucu günlüğü tutmaması, gizliliğinizi koruması, trafik türlerini ayırt etmemesi, farklı konumlarda çıkış sunucuları sunması var. Bu yazımızda en iyi 5 VPN sunucusunu sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Private Internet Access

Private Internet Access, bilgisayarınızla hizmet arasındaki tüm iletişimi şifrelemenin yanında, size farklı çıkış sunucuları arasında seçim yapma şansı tanıyor. 10 farklı ülkeden 1.000'e yakın sunucu arasından seçim yapmanız mümkün. Bağlantı detaylarınızı ve oturumlarınızı kayıt altına almayan hizmet, birkaç farklı oturum açma ve şifreleme yöntemini destekliyor ve neredeyse her mobil ve masaüstü işletim sistemini destekliyor. Hizmetin fiyatları ayda 7 dolar veya yılda 40 dolardan başlıyor.


TorGuard

TorGuard, farklı etkinlikler için spesifik sunucu türleri sunma iddiasında. Bu sayede örneğin torrent indirmek için buna uygun sunuculara bağlanabiliyor, gizlilik ve güvenlik istiyorsanız, gizlilik dostu sunuculardan birini kullanabiliyorsunuz.

TorGuard'ın hizmeti, aylık 10 dolardan ve yıllık 60 dolardan başlıyor. Sadece anonim proxy veya torrent proxy hizmeti istiyorsanız, daha uygun fiyatlı seçenekleri de mevcut.



IPVanish VPN

IPVanish, gizlilik ve güvenliğe farklı bir yönden yaklaşıyor. Ortak IP adresi kullanan hizmete göre onu kullandığınızda kimse, ne yaptığınızı anlamıyor. Bununla birlikte bu durum, hizmetin güvenliğinin düşük olduğu anlamına gelmiyor - 14.000'in üzerinde paylaşacak IP numarası olan IPVanish, 47 ülkede çıkış sunucularına sahip.

IPVanish'in fiyatları, aylık 10 dolar veya yıllık 78 dolardan başlıyor. Hizmet, farklı protokolleri kullandığı sürece iki cihazı aynı anda bağlamanıza izin veriyor.


CyberGhost VPN

Uzun süredir hizmet veren CyberGhost, güvenilir bir VPN hizmeti. Çoğu VPN gibi veri şifreleme ve çıkış konumunuzu değiştirme işlevlerine sahip CyberGhost VPN'in ücretli ve ücretsiz üyelik planları bulunuyor. Hizmetin 23 farklı ülkede çıkış sunucuları var (ücretsiz hizmet 14 ülke arasından seçim yapabiliyor).

Türkiye'de Twitter'a erişimin kısıtlanmasının ardından 10 bin kişiye ücretsiz premium VPN üyeliği dağıtan CyberGhost, şu sıralar ülkemize özel indirimler sunuyor.


Tunnel Bear

Tunnel Bear, Twitter'da kendisinden 1GB'lık kullanım hakkı isteyenlere aylık 1GB'lık bedava veri kullanım hakkı tanıyan ilginç bir VPN. PC, Android ve iOS uygulamaları bulunan Tunnel Bear, farklı ülkelerdeki çıkış noktaları sayesinde engelleri aşmanıza izin veriyor.
 

 

Zeynel A. Öztürk

Paylaş: